Nieuwsbrief Augustus — Hírlevél Augusztus — Newsletter August 2010

EuR. Comm. HUMAN RIGHTS HUNGARIANS CENTRAL EUROPE

Volgens de  Slowaakse taalwet is het gebruiken van bijvoorbeeld de Engelse of Hongaarse taal in het openbaar in Slowakije -tot op de dag van vandaag- verboden. Wij hebben de Taalpolitie in Slowakije daarom gevraagd om alle gedocumenteerde overtreders van de taalwet ( 1-Basisschool Kirreweie, 2-de Stichting ECHRHCE, 3-Pontes Pieter Zeeman School, 4-Kia Motors, 5-Gemeente Ablasserdam en 6-Zoetermeer) te vervolgen. De Slowaakse taalpolitie heeft immers voor gelijke handelingen al een amateurtoneelgroep vervolgd

CONTACT

Stichting Eur. Comm. Human Rights Hungarians Centr. Eur.

KVK 412.11.689 Amsterdam  Postbank : 40 78 571

Postbus 2492   5202 CL  ‘s Hertogenbosch Nederland            

Tel:  +31 (0) 87 8724745 Fax:  +31 (0)  84 8304217

Info@hungarian-human-rights.eu

AFMELDEN VAN DE NIEUWSBRIEF -UNSUBSCRIBE -LEIRATKOZÁS A HIRLEVELRŐL

Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor de webversie. 

A hírlevél magyar nyelvű változatát itt olvashatja.

Please click here for the English language version of the newsletter

ONLINE DONEREN

De vlinderrevolutie - naar de uit de meteorologie afkomstige term "het vlindereffect- laat  gemotiveerde en gepassioneerde wereldburgers  zien, die zich met  inzetten voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld. In  het kader hiervan is er een portret gemaakt van Gabor Landman -penningmeester van de stichting- terwijl hij naar Slowakije vertrekt en folders uitdeelt aan Hongaarstalige Slowaken, waarin in 10  punten staat welke taalrechten deze autonome inwoners van Slowakije hebben.

Al in 1996 hebben Frits Bolkestein en Geert Wilders vastgesteld, dat een gebrek aan respect voor etnische minderheden een snelle integratie van Centraal-Europa in de Europese Unie belemmert. In 1996 stelden zij het volgende : “Nieuwe lidstaten moesten immers voldoen aan de verplichtingen van de EU, het zogenaamde acquis communautaire, zoals door de EU in 1993 te Kopenhagen is geformuleerd.  Na het etnische echec in het voormalige Joegoslavië is het van groot belang dat er etnische stabiliteit in de rest van die regio heerst. Europa moet er daarom voor waken niet het paard van Troje binnen te halen”. Lees meer in het volgende artikel : Slowakije het paard van Troje in de Europese Unie. 

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

PROTEST TEGEN DE TAALWET IN SLOWAKIJE.”WIJ WILLEN BESCHAAFDE OMGANGSVORMEN GEEN NATIONALISME. “

Roemenie heeft de rechten van haar autonome bevolking in verschillende verdragen en wetten vastgelegd, op papier ziet het een en ander er heel netjes uit. In de praktijk blijkt echter dat de taalrechten van de Hongaarstalige Europese Staatsburgers niet of slechts symbolisch worden nageleefd. In het volgende gesprek, dat werd gehouden in  schetsen Attila Brassai en Lehel Kovács, , beiden docenten aan een Roemeense universiteit en Gábor Landman de mogelijkheden de taalrechten in Roemenie te kunnen gebruiken.  De Opname is hier te zien. ( Hongaarstalig)