Nieuwsbrief Augustus — Hírlevél Augusztus — Newsletter August 2010

EuR. Comm. HUMAN RIGHTS HUNGARIANS CENTRAL EUROPE

 A szlovák nyelvtörvény értelmében az angol vagy a magyar nyelv nyilvános használata Szlovákiában mai napig tilos. Felszólítottuk a szlovák Nyelvrendőrséget arra, hogy minden dokumentált törvényszegés ellen járjon el (1- Kirreweie Általános Iskola, 2-ECHRHCE Alapítvány, 3-Pontes Pieter Zeeman Iskola, 4-Kia Motors, 5- Ablasserdam és 6-Zoetermeer Városi tanácsa). Ugyanis a szlovák nyelvrendőrség hasonló cselekedetek miatt eljárást indított egy amatőr színtársulat ellen

CONTACT

Stichting Eur. Comm. Human Rights Hungarians Centr. Eur.

KVK 412.11.689 Amsterdam  Postbank : 40 78 571

Postbus 2492   5202 CL  ‘s Hertogenbosch Nederland            

Tel:  +31 (0) 87 8724745 Fax:  +31 (0)  84 8304217

Info@hungarian-human-rights.eu

AFMELDEN VAN DE NIEUWSBRIEF -UNSUBSCRIBE -LEIRATKOZÁS A HIRLEVELRŐL

Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor de webversie. 

A hírlevél magyar nyelvű változatát itt olvashatja.

Please click here for the English language version of the newsletter

ONLINE DONEREN

De vlinderrevolutie (a pillangóforradalom -ford.) műsorcím a meteorológiából származó "het vlindereffect (pillangó effektus) terminusra utal: Ennek a keretében készült egy portré Landman Gáborról, az alapítvány pénztárosáról. A stáb elkísérte őt Szlovákiába, ahol a megfélemlített magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak szórólapokat osztogat. A szórólapok 10 pontban tartalmazzák a Szlovákiában élő magyar autonóm lakosságnak a nyelvi jogait. A műsort itt lehet online megtekinteni vagy letölteni.(A műsor holland nyelvű)

Frits Bolkestein és Geert Wilders már 1996-ban megállapította, hogy az etnikai kisebbségek iránti tisztelet hiánya megbénítja Közép-Európának az Európai Unióba való gyors integrálódását. 1996-ban a fent nevezett politikusok a következőket állítják: “Az új tagországoknak vállalniuk kell az EU által előírt kötelezettségeket, az úgynevezett acquis communautaire-t, amelyeket az EU 1993-ban Koppenhágában megfogalmazott. A volt Jugoszláviában történt etnikai kudarc után, nagyon fontos az etnikai stabilitás a régió többi részében. Európának ezért figyelni kell arra, hogy a trójai lovat ne hozza be Európába. ”. További információk itt: Szlovákia az Európai Unió trójai lova.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

12-08-2010 Magyar Nyelvhasználat Erdélyben  Lehetőségek, Jogorvoslat. EMI tábor Előadósátora Gyergyószentmiklós. Előadók:   Landman Gábor, Brassai Attila professzor marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem, Kovács Lehel egyetemi tanár Sapientia Erdélyi magyar Tudományegyetem.   Az RMDSZ részéről a meghívott Máté András Levente parlamenti képviselő sajnos nem volt jelen. A moderátor Bagoly Zsolt.