Roemeense Nationalisten demonstreren in Kolozsvár (Cluj)

Forum over het dagelijkse leven in Centraal Europa.

Roemeense Nationalisten demonstreren in Kolozsvár (Cluj)

Postby Transilvaan » Sun Mar 14, 2010 11:06 pm

Vandaag werd er door een nare club (Noua dreapta) een demonstratie gegeven, waarbij er met vlaggen werd rondgelopen waarop groot Roemenië Stond.

Ik vind het echt te achterlijk voor woorden, om openlijk de grenzen van na de tweede wereldoorlog niet te erkennen. Verder vind ik het heel triest om tegen de eigen autonome bevolking te demonstreren. Blijkbaar zijn ze vergeten hoeveel leed de Transsylvanië is aangedaan, de Hongaarstalige Transsylvanen hebben het heel erg hard gehad en zijn vervolgd geweest in het Roemenië van Ceausescu.

Heeft iemand foto's kunnen maken ?

magyar szeparatismus ellen.jpg
magyar szeparatismus ellen.jpg (82.84 KiB) Viewed 16200 times


szovegek.jpg
szovegek.jpg (79.98 KiB) Viewed 16192 times


romania romania e.jpg
romania romania e.jpg (83.18 KiB) Viewed 16203 times
Transilvaan
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 16, 2010 5:43 pm

Re: Roemeense Nationalisten demonstreren in Kolozsvár (Cluj)

Postby KACSA » Sat Mar 20, 2010 4:46 pm

Hier heb je nog een foto van een lelijke roemeense racist.

sz100315-51.jpg
sz100315-51.jpg (91.18 KiB) Viewed 16190 times


Waarschijnlijk is hij boos op de Hongaren omdat hij zo dik is.
KACSA
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 09, 2010 12:57 pm

Re: Roemeense Nationalisten demonstreren in Kolozsvár (Cluj)

Postby LIBERAAL » Fri Apr 16, 2010 9:17 pm

Tja het is inderdaad te gek voor woorden dat dergelijk racisme cq xenofobie en ziek chauvinisme in Europa kan plaatsvinden. Dit is een soort Nationalisme dat onbekend is in Nederland.

Zie je hier al “ nationalisten “ rondlopen met vlaggen van een groot Nederlands rijk. Of Nederlandse nationalisten die de Friezen gaan vernederen en pesten. Dergelijke achterlijkheid bestaat in deze maatschappij niet.

In Nederland wonen er al intussen honderdduizend Migranten ,waarvan een zeer groot gedeelte haar plek heeft gevonden in de Nederlandse maatschappij. In Roemenie wonen er nagenoeg geen immigranten.

De verschillen tussen de verschillende Europese Staten zijn eindeloos groot. Waarschijnlijk is het Roemeense tuig dat op deze foto’s te zien is , nog niet buiten Roemenie geweest. Tot voor de wende was zo ongeveer 99 % van alle Roemenen nooit buiten het Oostblok geweest. Als deze jongeren een weekje in Amsterdam , Parijs of London zouden rondlopen, dan zouden ze ongetwijfeld beseffen, dat hun opvattingen achterlijk zijn.

Helaas waren dergelijk nationalisme en dergelijke uitingen tot voor kort Salonfahig in Roemenie. Denk aan het chauvinisme van Funar en streken van Illiescu, die mijnwerkers gebruikte om oppositielden in elkaar te laten meppen. Deze man heeft geen schone handen. zo is op de dag van vandaag is niet bekend wie er achter de pogrom van Marosvasarhely (Tirgu Mures) zat.
LIBERAAL
 
Posts: 10
Joined: Tue Feb 16, 2010 12:02 pm

Re: Roemeense Nationalisten demonstreren in Kolozsvár (Cluj)

Postby Maastricht75 » Sun Jun 27, 2010 9:13 pm

Funar en streken van Illiescu, die mijnwerkers gebruikte om oppositieleden in elkaar te laten meppen. Deze man heeft geen schone handen. zo is op de dag van vandaag is niet bekend wie er achter de pogrom van Marosvasarhely (Tirgu Mures) zat.


Roemenie : illiescu / Joegoslavie : Misosevic. / Slowakije: Meciar , Fici en Slota.

Allemaal ex communisten die nu "nette" sociaaldemocraten zijn geworden of geweest. Illiescu was nummer twee achter de dicator Ceausescu, een communist in hart en nieren. Over de mensenrechtenschendingen van het ceausescu regime is er heel bekend. En deze klub, de psd wordt gewoon
doodleuk lid van de socialistische eenheidspartij van Europa, http://www.pes.org/en/about-pes/pes-members/parties

Illiescu heeft een keertje de mijnwerkers uit de Jui valei naar Boekarest gestuurd, om daar iedereen in elkaar te meppen die intellectueel was. Hij is er nooit voor veroordeeld en nu toch een gerespecteerd lid van de PES.

Zou het in de Nederlandse politiek ook acceptabel zijn, als een knokploeg, bijvoorbeeld 100 politieke activisten van een bepaalde beweging in elkaar zou knuppelen .... ik dacht het niet...

Toch heeft de PVDA het lef om te zeggen, dat iedereen erbij hoort !!!! Hoe kan het toch zijn dat de nederlandse media in het geheel niet geinteresseerd in deze misstanden. Waarom worden de smerige streken van Illiescu niet geetaleerd ?
Maastricht75
 
Posts: 6
Joined: Sat Dec 12, 2009 6:05 pm


Return to 2. Dagelijks Leven In Centraal- Europa

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron